Bua Dekor
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Interiør til hus og hytte

Marengskake med lemoncurd!

Lyst på noe godt i helga?

Hva med en marengskake med lemoncurd? Denne smaker fantastisk! Lemoncurd får du kjøpt hos oss ferdig på glass her.

 

 

Liker du en litt søtere smak men veldig frisk, så anbefaler vi deg mango og passjonsfrukt-curd. Den finner du her.

 

 

 

Oppskrift på marengskake er hentet fra TINE sin side.

 

marengsbunner

6 eggehviter

3 1/2 dl sukker

2 ts eddik

1 ss maisenna

 

Slik gjør du

Marengsbunner


  1. Sett ovnen på 100 °C. Piske eggehvite i en kjøkkenmaskin med ballongvisp til luftige og stiv konsistens. Tilsett sukkeret gradvis mens vispen går og pisk til marengsen er hvit, blank og har stive topper. Rør inn eddik og Maizena.


  2. Dekk en stekeplate med bakepapir og tegn tre sirkler på ca. 20 centimeter i diameter med en blyant. Fordel marengsen likt i de tre sirklene.


  3. Stek bunnene i ovnen i ca. 1 time. Skru av varmen, sett ovnsdøren på gløtt og la marengsen avkjøle seg, gjerne over natten.

Krem og topping

1 mango

2 appelsiner

2 pasjonsfrukter

3 dl kremfløte

1 pakke vaniljekrem

Krem og topping


  1. Skrell mango og del i tynne skiver. Skjær skall av appelsin, inkludert det hvite, og del i fileter ved å skjære løs båtene mellom hver hinne. Bland med mangoskiver. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten og vend inn.


  2. Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn i vaniljekrem. Legg marengsbunn, lemon curd og krem lagvis. Avslutt med krem og topp med fruktblandingen.

    For å unngå en for tynn kremblanding er det viktig at både kremfløten og vaniljekremen er kald før bruk.

 

 

TIPS: For en enklere variant kan du kjøpe både ferdig marengsbunn på velassorterte supermarked. Da har du en vakker festkake i en fei.

Ha ei fin helg :-)

Klem fra Wenche, Ida og Monica

Tilbake

Kommentarer

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke